Hypnotize

Biggie Biggie Biggie can’t you see
Sometimes your words just hypnotize me
And I just love your flashy ways
Guess that’s why they broke, and you’re so paid (uh)

21 jaar geleden werd deze hiphop-icoon Notorious BIG neergeschoten. Zijn beroemde teksten kwamen bij mij op toen ik dacht aan de week die ik heb gehad. Een week vol met vrouwen met inspirerende woorden. Niet alleen tijdens de International Women’s Day Summit die we vorige week dinsdag georganiseerd hebben, maar ook op Facebook, face to face en via email. Bekijk de foto’s hier.

Streef naar constante verbetering
Ik was gehypnotiseerd door de woorden van deze inspirerende vrouwen omdat zij mij raakten. Sommige mensen verkopen hoop, maar op dinsdag zag wij resultaat. Vrouwen die het hebben gedaan, real life rolmodellen.

Ook al zijn sommige dingen niet gegaan zoals ik het graag had gewild, ik herinner me deze woorden van een vorige BrandedU spreekster (Katja Kok – Keizer van Van Lanschot Bankiers): “Streef nooit naar perfectie, want het laat geen ruimte open voor anderen. Streef naar continue verbetering!”

Ik geloof daarin. Je kunt jezelf altijd ontwikkelen, want “groei is geluk”. En toch investeert slecht één derde van de werknemers in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze bespreken het onderwerp met hun HR managers (tenminste 40%), maar minder dan 12% onderneemt ook daadwerkelijk actie.

Sta op & onderneem actie
Dus de grootste les die ik van al deze vrouwen heb geleerd die de afgelopen week spraken, is hoe belangrijk het is om actie te ondernemen. En om actie te blijven ondernemen en te blijven doen. Ook al val je plat op je gezicht…. dit is wat ik afgelopen week tijdens de seminar deed ten overstaan van 250 vrouwen (waargebeurd verhaal).. Mijn enkel was zo dik als een tennisbal. Maar hey, ik ging door ondanks de pijn en weet je wat?! Op vrijdag was het vrijwel weg en kon ik weer lopen, geen grap. Blijkbaar geneest het sneller als je blijft bewegen. Klinkt logisch toch? De pijn was verschrikkelijk! Maar ik bleef bewegen, en dacht ik ga echt niet naar het ziekenhuis en zo al mijn harde werken missen.

Zo is het in het echte leven ook. Blijf vooruit bewegen in je carrière, ook wanneer je de meeste zware hindernissen moet overwinnen.

Blijf relevant
En dat brengt me tot het volgende. Aan je persoonlijke ontwikkeling werken is het grootste kado wat je aan jezelf kunt geven. En daar hoort zelfbewustzijn en zelfvertrouwen bij. Deze twee kwaliteiten helpen je overeind wanneer je neergeslagen bent. En je zult neergeslagen worden. Mezelf hierop ontwikkelen heeft mij enorm geholpen in mijn carrière. En de feedback die ik de afgelopen 4 jaar heb ontvangen is dat BrandedU dat precies doet. Onze trainingscursussen helpen je bewust te worden van wie je bent en wat te zijn en zullen jou het vertrouwen geven om je authentieke zelf aan de wereld te laten zien. En personal branding helpt om relevant te blijven in jouw carrière!

Corinne Vigreux, founder van TomTom zei tijdens onze Summit: “Heb het vertrouwen om de dingen te doen die jou in beweging zetten en die jou de energie geven om de top te bereiken. Want de top bereiken is belangrijk, daar is waar je beslissingen neemt, daar kun invloed uitoefenen op anderen. Ik vind dat we onszelf niet moeten beperken als vrouwen.”

Dus als jij klaar bent om in beweging te komen! Meld je dan hier aan voor onze BrandedU info dag in Amsterdam aankomende zondag. Ik zal het hebben over wat de 4-week durende personal branding cursus voor jou kan doen. 

Als je hulpt nodig hebt om vooruit te komen in je carrière, wacht niet, maar kom in beweging.

Nancy