I'm every woman

I’m every woman, it’s all in meeeeeeee!!! Vind je Chaka Khan ook niet geweldig?

Ik heb het gevoel dat dit onze lofzang moet worden dit jaar, niet omdat ik denk dat we ‘every woman’ zijn en we het allemaal in ons hebben. Maar omdat we verschillend zijn en niét alles in ons hebben! Yes, ik zeg dat we moeten ophouden zo perfect te willen zijn.

Afgelopen dinsdag gaf ik een training in Helmond en werd ik nogmaals geconfronteerd door vrouwen die zoveel mogelijk balletjes omhoog proberen te houden. Of proberen andere mensen te pleasen en iederen tevreden te stellen behalve zichzelf. Het is een terugkerend verhaal wanneer ik vrouwen train. Altijd voor anderen klaar staan, maar geen aandacht voor hun eigen behoeften. Vanwege dit gedrag zijn we geneigd ons onzeker te voelen en ver van ons innerlijke zelf te staan.

Luister, ik zeg niet dat je anderen niet moet helpen maar wat dacht je van jezelf helpen?

De vrouwen die ik trainde, werken hard om ervoor te zorgen dat hun team en managers happy zijn. Door dit te doen zijn ze ermee opgehouden om in hun eigen ontwikkeling te investeren. En daar is waar het misgaat. Omdat vrouwen harder werken dan ooit tevoren. En als er één ding is wat ik weet…. mijn favoriete les die ik met je deel… harder werken is geen garantie voor een succesvolle carrière. Slimmer werken is veel beter!!

Mijn motto voor 2018 is zelfs: Werk minder, netwerk meer.
Zodra je netwerkt, breid je je zakelijke kansen uit. En niet alleen binnen het bedrijf waar je werkt, maar ook daarbuiten. Naast business leads krijg je de kans om van rolmodellen te leren (en misschien krijg je zelfs een mentor).

McKinsey Global instituut zegt dat het gebrek aan toegang tot informele netwerken door vrouwen een structureel obstakel is voor hun carrière doelen. M I N D B L O W I N G, right?

Dit moest ik in hoofdletters schrijven, om er zeker van te zijn dat je me gehoord hebt. In relaties investeren is de beste investering geweest sinds de start van mijn bedrijf in 2011. En dat is geen grap!
Mannen weten dit. Zij gaan golfen, lunchen uitgebreid, gaan naar voetbalwedstrijden met elkaar en doen voortdurend zaken ‘buiten’ het werk om.

Als jij jouw carrière in beweging wilt houden, dan moeten je beginnen te netwerken. Het is de beste manier om jezelf zichtbaar te maken.

Geloof me!

Gisteren kreeg ik een email van Ine Stultjens (Auping) en Annemarie van Gerrevink (Lil’Amsterdam op Amsterdam CS), zij hadden elkaar ontmoet vorig jaar tijdens het BrandedU sprekersdiner. Zij hadden een leuk gesprek die dag en nu, een jaar later, werken ze samen met het project Auping Lil’ Recharge Room. Mensen die aankomen op het Centraal Station in Amsterdam kunnen een powernap nemen op een van hun bedden!

Dus ladies, KOM VAN JE BUREAU VANDAAN EN BEGIN NU MET NETWERKEN!

XOXO,

Nancy