What a girl wants

​​​​​​​What a girl wants
What a girl needs
Whatever makes me happy sets you free
And I’m thanking you for knowing exactly
What a girl wants
What a girl needs

Hoe maak je van jezelf de vrouw die jij wilt zijn?

Als je denkt aan het verbeteren van jouw personal brand is het stellen van doelen een logische eerste stap. Dus… wat is jouw carrière doel? Waar zie jij jezelf in de toekomst? Dit zijn lastige vragen waar je je mee op je gemak moet voelen. 

Denk erover na.

Laten we het over Christina Aguilera hebben.

  • Herinner je het nummer “What a girl wants”? Haar tweede single (na “Genie in the bottle”) werd meteen een hit. Destijds had ze een brandschone reputatie, ze was nog maar 19. Toen kwam “Dirrty”, OMG de eerste keer dat ik de video zag zal ik nooit meer vergeten. Zeg wat je wilt, maar ik weet dat mevrouw Aguilera zichzelf die lastige vragen had gesteld en beantwoord. Ze schreef “Dirrty” omdat dit nummer haar authentieke karakter liet zien en niet wat anderen dachten dat ze was op basis van haar imago. Het liedje en de video deed haar imago als bubblegum popzangeres in één klap verdwijnen. Ze had een alterego genaamd XTINA toendertijd ;-).
    LESSON LEARNED Wees de persoon die je wilt zijn, ook al verbaast dit anderen
  • Vervolgens bracht ze “Beautiful” uit, een liedje dat gaat over innerlijke schoonheid en zelfvertrouwen. Dit nummer is sindsdien haar signature liedje geworden.
    LESSON LEARNED Doe iets waardoor anderen je zullen onthouden
  • Ze heeft er altijd naar gestreefd om haar stem te laten spreken, ik bedoel, niemand vergeet toch haar bijdrage aan “Lady Marmalade”? Ze kan echt zingen!

Maar guess what?! Christina wist altijd dat ze een zangeres wilde worden. Ze deed mee in The Mickey Mouse Club met Britney Spears en Justin Timberlake (dit was een Disney TV show in Amerika in de jaren ’90). Haar vocaal bereik werd vergeleken met Mariah Carey AND Whitney Houston. En ja, ze heeft kritiek gekregen dat ze te overdreven zingt. Maar het lijkt haar niet niet te intimideren. Ze blijft zingen zoals ze wilt zingen.
LESSON LEARNED Word een expert door je te focussen op hetgeen waar jij goed in bent. 

Je kunt van alles zeggen over Christina Aguilera, maar vanaf het moment dat zij besloten heeft om haar ware zelf te laten zien, is ze hier nooit op teruggekomen. En uiteindelijk heeft dit geen schade aangericht aan haar carrière.

Dus heb jij besloten welke business vrouw jij WILT zijn?

XOXO,

Nancy