Nieuwsbrief: What it feels like for a girl

Girls can wear jeans, and cut their hair short
Wear shirts and boots, ‘Cause it’s okay to be a boy
But for a boy to look like a girl is degrading
‘Cause you think that being a girl is degrading

Toen Madonna dit nummer schreef kreeg zij veel kritiek over zich heen. Ik kan me enkel herinneren hoeveel ik van de titel hield. Wij vrouwen doen dingen anders dan mannen, niet beter of slechter maar gewoon anders. Onze waarden en motieven zijn verschillend en dat is oké. In feite is dat geweldig! Ik hoop dat meer vrouwen gaan kijken naar hun sterke en krachtige kanten, in plaats van hun zwakheden.

Je krijgt meer energie en je voelt je krachtiger als je kan laten zien waar je goed in bent. Dat is het grootste realisatiemoment geweest van de meeste vrouwen afgelopen zaterdag, tijdens mijn workshop personal branding bij Secretary Plus. “Ik heb nog nooit op die manier…”, is wat ik veel heb gehoord. Omdat alles wat je soms nodig hebt, een verandering is in perspectief.

vrouw

Ik las dit artikel afgelopen weekend, waarin besproken wordt dat bedrijven met meer vrouwen in leidinggevende posities betere resultaten boeken. Het is bewezen, wij zijn nodig in het personeelsbestand. Jij bent nodig op de arbeidsmarkt! Bedrijven moeten meer girl power krijgen. Niet alleen voor de economie, maar ook omdat wij andere beslissingen maken dan mannen, zoals het creëren van betere arbeidsomstandigheden.

En omdat niet iedereen de fantastische speech van Dr. Yvonne Thompson gezien heeft, tijdens ons BrandedU seminar in september, deel ik nog graag met jullie haar persoonlijke verhaal in het filmpje hieronder.

Dit inspireerde mij nog meer na het zien van de film The True Cost.Vrouwen vormen de meerderheid van de fabrieksarbeiders. Maar ze hebben geen rechten, werken niet onder veilige omstandigheden en verdienen minder dan 100 dollar per maand. In deze delen van de wereld gaat het echt slecht met de werkomstandigheden van vrouwen. Als je wilt weten hoe het voelt voor een meisje in Bangladesh, moet je zeker deze film kijken. Hij is beschikbaar op Netflix! Of als je meer wilt weten klik hier.

Ik kan hier niet zitten en niets doen, niet na het zien van deze film. Omdat alles wat je nodig hebt een verandering van perspectief is. Als we uit de buurt kunnen blijven van het eten van Fast Food, kunnen we ook afstand nemen van het kopen van Fast Fashion…Deze vrijdag zal de regisseur van deze documentaire in Amsterdam zijn. Ik ga naar hem luisteren. Zin om samen met mij aanwezig te zijn? Kijk dan hier: http://www.strawberryearth.com/fair2015.  Misschien kunnen we een manier vinden om samen deze meisjes te helpen. Jij en ik, laten we het doen!

Xoxo,

Nancy