Dit weekend ging ik naar de bioscoop om de film : Straight outta Compton te zien. En het was fantastisch! Ik vond het zo te gek dat ik er niet over kan ophouden. Het was alsof ik mezelf weer in de late 80’s en vroege 90’s bevond.

De film gaat over de opkomst en neergang van de beruchte rapgroep NWA. En raad wat ik heb ontdekt, deze 5 mannen uit Compton waren misschien wel de beste personal brand builders ooit.

Allereerst – ze lieten altijd hun ware zelf zien. Zelfs toen ze bedreigd werden door de FBI voerden ze hun kunst uit zoals ze zelf wilden.
Ten tweede – ze bleven bij wat zij geloofden dat het leven en vertellen van hun waarheid was. Dit was allemaal toen niemand sprak over hoe slecht ze door de politie werden behandeld. Ze zongen over hoe zij voelden dat ze gediscrimineerd werden.
Ten derde – door het leven van hun waarheid konden zij een grote groep van gelijkgestemden bereiken (deze band verkocht miljoenen!) en kregen zij followers in een totaal nieuwe muziek genre (gangsta rap).
Als laatste – ze waren super in het promoten van zichzelf en zichzelf zichtbaar maken. Ze werden een bedreiging voor de maatschappij genoemd en claimde die titel door zichzelf de meest gevaarlijke groep op aarde te noemen. Deze mannen wisten de pers headlines jarenlang te domineren.

B_XmYieWwAMFM5h

Nina Simone zei : ‘An artist’s duty is to reflect the times’ en ik realiseer me nu pas hoeveel deze band dat deed. In een tijd waar mensen zoals Bill Cosby hen bekritiseerden voor het gebruik van scheldwoorden, oh dear wat we nu toch allemaal over Bill weten…! En nu in 2015 is Dr. Dre de eerste rap biljonair nadat hij Beats by Dre aan Apple verkocht en Iice Cube meer dan 150 miljoen dollar heeft verdiend door zijn rol in films zoals Three Kings en 21 Jump Street. Ik bedoel maar, wie had ooit gedacht dat deze anti-maatschappelijke band zo in de maatschappij zou passen.

Het is grappig hoe het leven van jouw waarheid je zo bevrijd kan doen voelen en niet alleen dat, hoe het leven van jouw waarheid anderen kan motiveren om die van hun te leven!

Afgelopen week had ik een nieuwe sessie waarin ik video’s ging opnemen met de sprekers van het BrandedU seminar aanstaande maandag. De eerste edit die klaar was was die van TV presentatrice Sylvana Simons. Ik blijf deze films maken om hopelijk vrouwen die niet naar het seminar kunnen komen te inspireren. In deze film van Sylvana spreekt ze zo welbespraakt over het vinden van haar waarheid. Ik hoop echt dat het je inspireert om die van jou te ontdekken!

Als je tips wilt over hoe je echt blijft op het podium, lees dan Astrid Rose’s blog. En laat ons weten wat je denkt!