Dido Thank you

“I want to thank you for giving me the best day of my life”

Thank you

Herinner je je Dido nog? Toen ze voor het eerst naar Amsterdam kwam wilde ze sojamelk drinken, wat toen nog nergens te krijgen was. OMG, het duurde eeuwen om het te vinden! Lol, dat was de eerste keer dat ik van sojamelk hoorde, in 2000!

Dido werd bekend toen Eminem haar nummer “Thank you” gebruikte voor zijn hit “Stan”. Ze verscheen zelfs in de videoclip als de zwangere vriendin van Stan. Dit is waarom ik zo van hiphop houd. Geen enkel ander muziekgenre heeft zoveel, en zulke diverse samenwerkingen. Hiphop, zoals de meeste muzikale kunstvormen, profiteert enorm van samenwerkingen.

Ik ben gek op samenwerkingen, het haalt het beste uit mensen naar voren en doordat je uit je comfort zone wordt gehaald word je gedwongen om je allerbeste werk neer te zetten. Als artiesten samenkomen dan straalt dat een soort eenheid uit, en dat vind ik zeker in hiphop zo mooi. Ik bedoel, het grootste deel van de tijd hebben rappers ruzie met elkaar, maar wanneer ze samenwerken dan geeft dan meteen een hit. En dat geldt al helemaal als ze samenwerken met artiesten uit andere genres, zoals pop, latin of rock.

Wat veroorzaken deze samenwerkingen? Wat is hun impact?
1. Ze zorgen dat artiesten hun skills kunnen delen en daardoor artistiek kunnen groeien;
2. Het is een manier om een nieuwe doelgroep aan te boren;
3. Het zorgt voor een uitwisseling van verschillende culturen;
4. Hun netwerk wordt groter, één samenwerking leidt tot de volgende.

Met wie heb jij de laatste tijd samengewerkt?
Iemand die iets totaal anders doet kan jou heel goed helpen, net als dat jij haar weer kunt helpen. Dat is waarom ik zo gek ben op mijn samenwerking met Harper’s Bazaar. Onze Network Academy haalt het beste in ons beiden naar boven, omdat we allebei doen waar we goed in zijn.

Volgende week dinsdag sta ik in de nieuwe Harper’s Bazaar, ik leg uit waarom vrouwen meer moeten samenwerken en elkaar meer moeten helpen. Alleen door gebruik te maken van echte samenwerking komen we vooruit. Niemand komt naar de top zonder hulp, en als je eenmaal aan de top bent dan kan het er flink eenzaam zijn. Vraag dat aan iedere succesvolle artiest. Je hebt je netwerk nodig, dus start met het opbouwen!
Eén manier om dit te doen is door je aan te sluiten bij een bestaand netwerk, zoals onze Network Academy. Of als je behoefte hebt aan een meer specifieke groep dan kan je deelnemen aan een specifiek netwerk in jouw vakgebied. Wat je ook doet, begin er gewoon mee, ik beloof je dat het het waard is!

Onthoud in ieder geval één ding dat ik heb geleerd van artiesten en de manier waarop ze met elkaar samenwerken: Zolang de artiesten vasthouden aan wie zij zijn en welke muziek zij maken, zullen de samenwerkingen fantastisch worden. En dit geldt ook voor jou!

Psssssssstttttt, ben je opzoek naar meer inspiratie en klaar om actie te ondernemen? Wacht dan niet langer, er zijn nog maar 2 plekken over voor BrandedU’s Personal Branding groepssessies. We starten op 14 oktober, je kan er hier meer over lezen. En als je nog meer informatie wil hebben dan kunnen we altijd even een belmoment inplannen. Ik ben serieus over jouw carriere, laat het me weten als jij ook klaar bent om verder te komen!

XOXO,

Nancy