Glennis Grace

This woman’s work

Hey,

Heb je Glennis Grace’s uitvoering van dit prachtige nummer van Kate Bush gezien? Het is werkelijk prachtig.

Ik heb haar Amerikaanse avontuur gevolgd en ik moet zeggen dat ik haar verhaal (waar ik me pas sinds kort in verdiept heb) behoorlijk bijzonder vind.

Het is een verhaal van focus, passie, veerkracht en keihard werken. Dat is ook waarom ik het zo inspirerend vind. Van haar reis en proces om er te komen kunnen we allemaal veel leren. Dit is waarom: ze was pas 11 toen ze in Ahoy optrad bij de show van Julio Iglesias in 1989. Maar haar echte doorbraak kwam pas in 2011. Haar reis om een gevestigde naam te worden duurde 22 jaar!

En ze heeft al die jaren gebruikt om aan haar vak te werken. Ze heeft haar skills verbeterd en haar talent nog verder ontwikkeld. Je kan de top van je vakgebied niet bereiken zonder echte focus, passie en vastberadenheid om je doel te bereiken. Zij heeft altijd al geweten dat ze zangeres wilde worden.

Dat is waarom ik vrouwen die starten met mijn personal branding cursus altijd eerst vraag: Waarom ben je hier?

En daar bedoel ik mee, wat wil je bereiken met deze cursus? Het is namelijk moeilijk om je doelen te bereiken, maar het is nog veel moeilijker wanneer je niet precies weet waarom je ze wilt bereiken.
Je wilt bijvoorbeeld een promotie, maar waarom? Is het omdat je erkenning voor je werk wilt krijgen, of omdat je een huis wilt kopen en daarom een salarisverhoging nodig hebt? Wat de reden ook is, je moet het hebben uitgevogeld voordat je van start gaat.

Mijn eigen doel om meer vrouwen te helpen de top van hun vakgebied te bereiken wordt vaker en vaker ondersteund door feiten.
Vorige maand kwam er een artikel uit waarin stond hoe slecht wij het in Nederland doen met betrekking tot gelijkheid en diversiteit in de top van het bedrijfsleven. Je kan er hier meer over lezen.

Mijn filosofie is altijd heel simpel geweest en laat me je uitleggen waarom. Ik denk dat personal branding draait om het beantwoorden van deze vraag: waar wil je bekend om staan? Maar in de afgelopen maanden ben ik begonnen daar deze zin aan toe te voegen: het gaat ook om het inspireren van andere vrouwen die daardoor zullen volgen.

Want het is namelijk groter dan jij alleen. Door ons de eerste vrouwelijke astronaut te laten zien zorgen we dat we jonge vrouwen over de wereld laten weten dat zij ook astronauten kunnen worden. Want je kan niet worden wat je niet kunt zien. Ons onderbewustzijn pikt dit soort beelden op en ze beïnvloeden ons leven.
Of zoals ik het las in een artikel op de Guardian: “Our aspirations too tend to reflect the current norm and, with relatively few women in key roles, women’s unconscious beliefs about career advancement could be holding them back from reaching the top.”

Dat is waarom ik blij ben dat Glennis Grace nu in de finale staat van America’s Got Talent. Wie weet wie zij inspireert om ook haar dromen te volgen en haar doelen te behalen. Ik weet zeker dat je er komt met hard werken, focus, passie en veerkracht.

Ik zal meer uitleggen over mijn methode voor personal branding en mijn filosofie op 23 september in The College Hotel in Amsterdam. Je bent welkom op deze zondagochtend-sessie als je serieus bezig bent met je carrière, je jouw eigen personal brand wil neerzetten en meer wil weten of de BrandedU methode.

Ik hoop je daar te zien,

Nancy

P.S. Hier zie je de foto’s van ons Back to Business Network Academy evenement. Ga gauw kijken wat je hebt gemist!