Hiya,

Ik weet het, ik weet het, het spijt me, maar ik kan het gewoon niet helpen! Ik ben in de jaren ’80 opgegroeid, dus de meeste liedjes die ik noem zullen uit dat tijdperk komen. Maar hee, ik heb een leuke blog voor je vandaag.
Ik heb er videos in verwerkt, en we weten allemaal hoe immens populair videos tegenwoordig zijn op internet. Ik bedoel, in sommige landen staat YouTube zelfs boven Google als meest gebruikte zoekmachine. Dus ik heb 5 van BrandedU’s top interviews verzameld, met dames die ik zie als echte rolmodellen.

Wat kunnen we van hen leren?

1. Katja Kok Keizer – CEO bij Van Lanschot Kempen Switzerland 

In deze video praat zij over hoe zij altijd extra trainingen volgt (altijd blijven leren) en wat dit voor haar carrière heeft betekend. Ik vind het mooi dat ze ook bespreekt hoe ze van haar onzekerheden af is gekomen. Zelfvertrouwen is het beste gereedschap wat je kunt hebben als je een succesvolle carrière wilt hebben, en personal branding helpt je zelfvertrouwen te vergroten.

2. Yvonne Nassar – Hoofd van Customer Strategy & Marketing RAI Amsterdam

Ik vind deze quote van haar zo mooi: “Voordat ik veel reisde dacht ik altijd dat de manier waarop ik zelf in mijn land leefde de manier was waarop iedereen leefde.” En deze: “Door mijn reiservaring kan ik me veel beter aanpassen.” Ik ben het daar helemaal mee eens, het is zoals Maya Angelou ooit zei: “Al God’s kinderen hebben reisschoenen nodig.” Kijk hier naar het verhaal van Yvonne.

3. Dr Yvonne Thompson – Oprichter/Voorzitter: WinTrade Week/Economy Honours Committee/Women’s Equality Party

“De enige manier waarop ik hogerop kon komen was door eruit te stappen.” Yvonne is mede-oprichter van Choice FM en verkocht het later, ze werd hierdoor de eerste donkere, vrouwelijke miljonair in Engeland. In deze video praat zij over omgaan met seksisme en racisme.

4. Astrid Rose – Hoofd van Marketing en Communicatie bij het Conservatorium van Amsterdam

Astrid weet alles van het veranderen van je personal brand. “Ik heb mijn eigen merk veranderd door eerst heel duidelijk richting mijzelf te zijn over mijn eigen verhaal.” Haar video zit vol met belangrijke lessen die ze geleerd heeft.

5. Willa Stoutenbeek — Oprichter & Directrice van W.Green

“Als je moedig genoeg bent om je ware zelf te laten zien denk ik dat je overal zult komen waar je maar wilt komen.” Wat kan ik zeggen, Willa ROCKS!

Ik hoop dat je geinspireerd wordt door deze leuke video’s! Ik vind het gaaf om te zien hoe vrouwen steeds meer stappen zetten in de zakenwereld. Maar we kunnen nog zoveel meer behalen. Dat is waarom ik altijd op zoek ben naar manieren waarop vrouwen hun gedrag en gewoontes kunnen verbeteren waardoor ze hun carriere verder kunnen brengen.

Daarom wil ik je dit vragen: Als je goede artikelen tegenkomt, video’s ziet of boeken leest die ons kunnen helpen om meer in die leiderschapsrollen te groeien, deel je ze dan met me?

XOXO,

Nancy

P.S Mijn laatste Personal Branding groepstraining van dit jaar start op 14 oktober. Ben jij klaar om jouw personal brand te ROCKEN? Kijk dan hier om er meer info over te lezen.